Hoe diep aardbeien zaaien?

Houd een plantafstand aan van dertig centimeter in de rij en zestig centimeter tussen de rij bij het planten. Plant de aardbeien niet te diep en zorg dat alleen de wortels onder de grond zitten en het hart van de plant boven de grond uitsteekt.

Hoeveel zaadjes op een aardbei?

Op de buitenkant van de aardbei zitten allemaal pitjes. En in elk pitje zit een zaadje. Als zo een zaadje in de grond zou worden gestopt, zou er een aardbeiplant groeien. Alleen gebeurt dit zelden, want aardbeiplanten worden meestal opgekweekt uit uitlopers.

Hoe lang geven aardbeien planten aardbeien?

Deze aardbeiplanten worden door de professionele kwekers in december geoogst als de plant helemaal in rust is. Vervolgens worden ze bewaard in een vriescel bij -1. Eenmaal uit de cel geven deze planten na 10 weken al aardbeien. Ze kunnen geplant worden van maart t/m juni!

Kun je aardbeien zaaien?

De makkelijkste manier voor aardbeien kweken is om mini-plantjes of volgroeide planten te kopen. Maar zelf zaaien kan natuurlijk ook. Zaai de zaadjes eind februari binnenshuis in een kweekbak. Zorg dat je ze nauwelijks afdekt met grond, want de zaadjes hebben licht nodig.

Hoe ver moeten aardbeien uit elkaar?

Plant de aardbeien 25 tot 30 cm uit elkaar in rijen met een onderlinge afstand van 50 tot 60 cm, zo krijgen de plantjes voldoende licht en lucht.

Hoe vermeerder ik aardbeien?

Aardbeien stekken

  1. Pak uitlopers waar voldoende wortels aanzitten op van de grond.
  2. Zet er kleine potjes met potgrond onder.
  3. Geef ze vooral in het begin voldoende water, mest hebben ze nog niet nodig.
  4. Als de stek is geworteld knip je hem aan beide kanten los van de moederplant.

Hoe haal je zaadjes uit een aardbei?

Het zelf oogsten van zaden gaat heel gemakkelijk: snijd een vruchtje open, druk het vruchtvlees er tussen duim en wijsvinger in een bakje water uit, verwijder velletjes, zeef met een theezeefje de zaden eruit en laat die een aantal dagen op een schoteltje drogen.

Wat onder aardbeien leggen?

Om je aardbeien te beschermen tegen flinke regenbuien kun je rond de planten een bed van stro aanbrengen. Zo voorkom je dat de aardbeien op de natte bodem liggen en dat er zand opspat.

Wat is de bloeitijd van aardbeien?

Bij doordragende aardbeien werkt dat heel anders: daarbij zitten maandenlang zowel bloemen als rijpende vruchten aan de planten. Heel mooi! De bloei (witte trosjes bloempjes met vijf bloemblaadjes) begint in mei en kan wel vier tot vijf maanden doorgaan (tot in september, soms zelfs tot in oktober).

Hoe lang duurt aardbeien kweken?

Na ongeveer 6 weken zijn de eerste aardbeien rood. Een aardbeiplant heeft gemiddeld drie trossen aardbeien die na elkaar bloeien. De eerste aardbeien van een tros zijn groot en verder in het seizoen worden ze steeds kleiner.

Hoe snel groeien aardbeien zaadjes?

De ideale temperatuur om aardbeien te laten kiemen is rond de 18 – 20˚C. Binnen een week zullen de zaadjes vrijwel allemaal tegelijk ontkiemen.

Wat kost een aardbeienplant?

Aardbeien planten kopen? Bestel aardbeiplanten voor €3,99.