Vad är det vanligaste Tjejnamnet i Sverige?

Vanligaste namnen på nyfödda flickor

  • Alice. 794.
  • Maja. 670.
  • Elsa. 643.
  • Astrid. 607.
  • Wilma. 607.
  • Freja. 596.
  • Olivia. 587.
  • Selma. 578.

Vad är Sveriges vanligaste namn 2021?

Alice var det vanligaste namnet för flickor för femte året i rad, medan Noah för första gången hamnade på förstaplatsen över pojknamnen och puttade ner Lucas till fjärde plats. Tre nya namn på tjejlistan är Elsa, Freja och Selma, och de som fick lämna topp 10-listan var Lilly, Vera och Ebba.

Vilket är Sveriges ovanligaste namn?

Långt bak på topplistan över de namn med flest bärare hittar du tjejnamnet Holly-Rose som endast en person i hela Sverige heter och bland killnamnen är även Sam-Louie ensam om sitt namn.

Vad döps barn till 2020?

Det mest populära barnnamnet på nyfödda pojkar under 2020 blev Noah, som gavs till 758 pojkar. Noah har legat på listan över populära barnnamn under de senaste fyra åren. På andra plats hittar vi namnet William som gavs till 742 pojkar.

Vilket är världens vanligaste kvinnonamn?

Sofia betyder ”visdom” och ”skönhet” och har namnsdag 15 maj. Troligtvis är namnets betydelse och det faktum att det är lätt att uttala på de flesta språk två faktorer som lett till att namnet blivit så populärt – och givetvis att det är ett väldigt vackert namn! Prinsessan Sofia har världens populäraste namn.

Vilket är det vanligaste Tjejnamnet i Sverige 2021?

Noah har senaste fyra åren funnits med på topp tio-listan, men intar nu förstaplatsen för första gången. William innehar andraplatsen med 742 namngivna pojkar, William har tidigare toppat listan åtta gånger och funnit med på topp tio-listan sedan 1999. Det tredje vanligaste namnet är Hugo som gavs till 712 pojkar.

Vad är världens vanligaste namn?

Ja, som vi har sagt tidigare, Mohamed är det mest populära namnet i hela världen. Och detta inkluderar de olika varianterna som det har i länder med muslimsk majoritet. Således säger de i Pakistan och Bangladesh Muhammad, Mehmet i Turkiet, Mohammad i Iran, Mamadou i Afrika söder om Sahara.

Hur många heter Johansson i Sverige?

Johansson är ett svenskt efternamn. Namnet var ursprungligen ett patronymikon med betydelsen Johans son. Motsvarande namn förekommer i andra språk än svenskan bland annat som Johanson och Johansen. Tillsammans med 29 personer med annan stavning av namnet blir detta 227 104 personer.

Vilket namn är kändast?

Alice och Lucas var de mest populära namnen som gavs till nyfödda flickor respektive pojkar under 2019. Båda namnen har varit populära under flera tidigare år och har flera gånger toppat listan över årets vanligaste namn givna till nyfödda.

Hur många barn döptes till?

Förra året genomförde knappt 50 000 dop i Svenska kyrkan. Det innebär att ungefär 42 procent av de nyfödda barnen döptes, och blev på köpet medlemmar i Svenska kyrkan. Sedan 1996 blir nyfödda inte per automatik medlem i Svenska kyrkan, det blir man genom dopet eller genom att ansöka.

Vad är världens vanligaste förnamn?

Förnamn, män, topp 100

Rangordning
2020 2019
1 (1) Karl
2 (2) Erik
3 (3) Lars