Wat gebeurt er als je te laat bent met APK?

Als jouw voertuig niet op tijd is gekeurd mag het niet meer op de openbare weg komen en riskeert u een boete. De boete is € 130,- voor alle voertuigen, zowel trekkende als getrokken voertuigen.

Wat als je je auto niet op tijd laat keuren?

Ga je te laat naar de keuring, dan moet je niet enkel de keuring op zich betalen. Er wordt je dan ook nog eens een toeslag aangerekend voor een laattijdig bezoek. Die wordt hoger naargelang je langer wacht. Het bedrag van deze toeslag is uiteindelijk vrij beperkt (minder dan 30 euro).

Hoelang mag APK verlopen zijn 2021?

De APK mag 2 maanden verlopen zijn. Dit is voor alle auto’s het gevalRed je het niet om je auto binnen 2 maanden te keuren, bijvoorbeeld om dat deze gerestaureerd wordt of je op onderdelen wacht dan kun je de auto schorsen. De APK plicht gaat pas weer in wanneer de auto ontschorst is.

Hoeveel boete voor rijden zonder keuring?

Wanneer u geen geldig keuringsbewijs kan of wil voorleggen dan kan u worden gedagvaard voor de politierechtbank. U riskeert dan te worden veroordeeld tot: Gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden. Geldboete van minimaal 80 euro tot maximaal 80.000 euro.

Hoe snel boete na verlopen APK?

Twee maanden na het verlopen van uw APK krijgt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Zelfs wanneer u niet met uw auto op de openbare weg rijdt krijgt u een bekeuring voor het niet voldoen aan de APK-plicht.

Kan je op zaterdag APK keuren?

Steekproefsgewijs controleert de RDW of dat APK-keuringen goed worden uitgevoerd. Het enige nadeel daarvan is dat de controleurs van de RDW niet op zaterdagen en zondagen werken. Om die reden is een APK op zaterdag of zondag helaas niet mogelijk.

Wat indien te laat voor herkeuring?

De herkeuring moet verplicht plaatsvinden in hetzelfde keuringscentrum als het centrum dat het keuringsbewijs heeft afgeleverd. Indien het voertuig niet op tijd wordt voorgereden zal naargelang de termijn vermeld op het keuringsbewijs een nieuwe volledige keuring plaatshebben in plaats van een eenvoudige herkeuring.

Hoeveel betalen te laat keuring?

Als u uw voertuig te laat aanbiedt, moet u een toeslag betalen. De tarieven worden jaarlijks aangepast. Meer dan 6 maanden te laat: 30 euro.

Hoelang mag je zonder keuring rijden Belgie?

U moet uw voertuig binnen de 15 dagen opnieuw voorrijden bij de keuring. Zolang de gebreken niet hersteld zijn, mag het voertuig zich niet meer op de openbare weg begeven, behalve voor proefritten of om naar de keuring te rijden. Gebreken zijn zo ernstig dat het voertuig voorlopig niet tot het verkeer toegelaten wordt.

Wat als trekhaak niet gekeurd is?

Trekhaak moet gekeurd zijn als je caravan of remorque wil trekken van meer dan 750 kg. Hou er wel rekening mee dat je voor het trekken van een remorque van meer dan 750kg ook een E rijbewijs nodig hebt en dat je dat toch al een jaar of 10 niet meer zomaar erbij krijgt.