Welke Metabo afkortzaag?

Overzicht

Type Zaagbreedte (90°/ 45°) Zaagdiepte (90°/ 45°)
KS 305 M 200 / 140 mm 102 / 60 mm
KGSV 72 Xact 305 / 215 mm 72 / 42 mm
KGSV 72 Xact SYM 305 / 215 mm 72 / 42 mm
KGSV 216 M 305 / 205 mm 65 / 36 mm

Wat is de beste metaal afkortzaag?

Beste afkortzaag – allrounder: Metabo KGS 254M Deze afkortzaag van Metabo heeft een uitstekend vermogen van 1800 Watt en daarmee zal deze zaag zonder al te veel moeite door hout, MDF en hard hout zagen. De maximale zaagdiepte is 92 millimeter, over dikke balken en platen hoef je je dus echt geen zorgen te maken.

Kun je metaal zagen met een afkortzaag?

Met een afkortzaag kunt u diverse non-ferro metalen zagen, mits u over het juiste zaagblad beschikt. De meeste zaagbladen voor het zagen van metaal met afkortzagen maken gebruik van een negatieve vertanding. Met dit zaagblad kunt u aluminium profielen zagen, of kunststof profielen.

Welke afkortzaag Woodworking?

Gebruik voor een afkortzaag altijd een zaagblad met een negatieve tandhoek, want een blad met een normale tandhoek kan het blad in het hout trekken. Een blad met 48 tanden is meestal ideaal voor hout. Een hoger aantal tanden is alleen aan te raden voor melanine en dergelijk plaatsoorten.

Wat is de beste afkortzaag?

De Metabo KGS 254 M afkortzaag is na ons uitgebreide onderzoek met een 9,9 als beste uit de test gekomen! De Powerplus POWE50002 afkortzaag is met een prijs van slechts €93,99 als beste aanbieding uit onze test gekomen.

Welk zaagblad voor metaal?

Kort samengevat; voor het zagen van metaal kan je het beste kiezen voor een hoge snelheid snijtaal zaagblad. Als je een dik object moet zagen, kan je het beste kiezen voor een zaagblad met grovere tanden. Als je een dunner object moet zagen, kan je het beste kiezen voor een zaagblad met fijnere tanden.

Welk zaagblad voor RVS?

Te gebruiken lintzagen Deze bandzaag is in staat om de meest moeilijk verspaanbare materialen, zoals RVS, te zagen. Andere lintzagen waarmee RVS kan worden gezaagd zijn de Amada Sigma en de Super HL lintzaag.

Wat is een goede verstekzaag?

De METABO KGS254M is volgens ons een van de beste afkortzagen van het moment. Deze nieuwe generatie afkortzaag levert uitstekende prestaties dankzij de sterke 1800 watt motor die met max. 4500 RPM door hout en metaal zaagt. Hierdoor scoort de METABO erg goed op prijs/kwaliteit verhouding.

Wat kun je zagen met een afkortzaag?

Een afkortzaag is een machine met een cirkelvormig roterend zaagblad. Het is een gemotoriseerde machine die speciaal ontworpen is voor het afkorten van verschillende materialen en profielen. Men kan zowel metalen, houtsoorten en kunststoffen zagen.

Wat voor zaagblad moet ik gebruiken voor het zagen van laminaat?

Een speciaal zaagblad waarmee u laminaat kunt zagen is het holtand-/daktandzaagblad. Deze zaag is voorzien van speciale tanden waarmee u eenvoudig door verschillende houtsoorten kunt zagen die zijn voorzien van een melanine toplaag.