Is vuurwerk verboden in Nederland?

Consumenten mogen sinds 1 december 2020 een aantal vuurwerkproducten niet meer afsteken. Dit verbod geldt voor vuurwerk uit de categorie F3, knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen (single shots).

Kan ik nog vuurwerk kopen in Belgie?

In België mag vuurwerk het hele jaar door verkocht worden – in tegenstelling tot Nederland en ook Duitsland, waar dat alleen in de laatste drie dagen van het jaar mag (en in Nederland dit jaar dus helemaal niet meer).

Is Thunderking verboden?

Ze zijn sinds 2003/2004 legaal verkrijgbaar in Nederland. Dit soort vuurwerk valt niet onder feestvuurwerk en mag dus alleen op bepaalde dagen worden aangeschaft en afgestoken.

Wat voor vuurwerk mag je afsteken 2020?

Vanaf 12 jaar mag je vuurwerk kopen en afsteken. Het gaat dan om categorie F1-vuurwerk, zoals sterretjes, knalerwten en Bengaalse lucifers. Vanaf 16 jaar mag je categorie F2-vuurwerk afsteken en kopen. Vanaf 1 december 2020 is vuurwerk uit categorie F3 verboden voor consumenten.

Is vuurwerk verboden in Duitsland?

In Nederland was de verkoop van én het afsteken van vuurwerk al verboden, maar de vrees bestond dat veel Nederlanders even de grens zouden overwippen om daar vuurwerk in te slaan. In Duitsland kan dat dus niet meer.

Hoe is vuurwerk in Nederland gekomen?

Vroeg gebruik. Het gebruik van vuurwerk bij feestelijkheden is waarschijnlijk van Indische of Chinese oorsprong. In Nederland werden vanaf de 15e eeuw al heel wat openbare feesten opgeluisterd met professioneel vuurwerk, bijvoorbeeld de feestelijkheden op de Dam in 1648 ter gelegenheid van de Vrede van Münster.

Waar kan je in België vuurwerk kopen?

Loots Vuurwerk is gelegen in de Belgische enclavegemeente Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, net over de Nederlandse grens in België. Op slechts 20 minuten rijden van Breda en Tilburg. Baarle-Hertog is met zijn 6 vuurwerk winkels het vuurwerkmekka voor elke vuurwerkliefhebber.

Kan je nog Thunderkings kopen?

Verbod op single shots – mortieren – Thunderking T/m 2019 is een verbod op single shots zoals Thunderkings en Sick6 telkens niet door gegaan. Helaas is daar in 2020 verandering in gekomen: per 1 december zijn alle single shots, vuurpijlen en knalvuurwerk verboden in Nederland.