Is er gas in mijn straat Infrax?

Nakijken of je woning aansluitbaar is op het gasnet van Fluvius, kan op https://www.fluvius.be/nl/thema/aansluitingen-aardgas/aansluitbaar-op-het-aardgasnet.

Kan ik gas laten aansluiten?

Sinds 2017 zijn de netbeheerders niet meer verplicht om te voorzien in nieuwe aansluitingen voor aardgas. Uw netbeheerder kan u enkel aansluiten op het aardgasnet: als er in de buurt van de woning al aardgasleidingen zijn. en als de woning een geldige bouwvergunning heeft.

Wat kost een gasaansluiting Fluvius?

Volgens de tarieven van netbeheerder Fluvius betaal je 250 euro als basisprijs voor een gasaansluiting. Inbegrepen zijn graaf- en herstelwerken op het openbaar domein, waarbij men maximaal 25 meter gasleiding voorziet van gevel tot rooilijn, en maximaal 3 meter van gevel tot opstellingsplaats (gelijkvloers of kelder).

Welke maatschappij is Fluvius?

Elektriciteitsdistributienetbeheerders

Netbeheerder: GASELWEST (Intercommunale Maatschappij voor Gas en Elektriciteit van het Westen)
gemeente: 9090 Melle
tel.: 078/35.35.34
e-mail: www.fluvius.be/nl/contact
website: www.fluvius.be

Is er gas in mijn woning?

Ruikt u gas buiten of in de woning? Er kan dan een gaslek zijn. Controleer eerst wat de mogelijke oorzaak kan zijn. Als u geen oorzaak kunt vinden bel dan het landelijk storingsnummer: 0800-9009 (gratis).

Welke Wachtbuis voor gas?

Voorzie een gladde niet-geribde Benor-gekeurde PVC-buis met een diameter van min. 110 mm. De wachtbuis mag niet onderbroken worden en heeft een gasdichte wand. De wachtbuis wordt horizontaal en in rechte lijn gelegd vanaf de muurdoorvoer tot in de kelder of tot aansluiting op energiebocht of energiesteen.

Hoe gasmeter aansluiten?

Hoe vraagt u een gasaansluiting aan?

 1. Bepaal het vermogen (gasdebiet) van uw installatie.
 2. Kies een plaats voor het opstellen van de gasmeter.
 3. Verzamel de juiste plannen van uw woning.
 4. Bepaal de afstanden.
 5. Vraag de aansluiting aan.
 6. Voer de voorbereidende werken uit.

Wat kost een aansluiting op gas?

Afhankelijk van de aannemer zullen de kosten voor het aanleggen van een gasleiding ongeveer als volgt zijn: Buitenshuis: gemiddeld tussen de 20 tot 45 euro per meter. Binnenshuis: gemiddeld tussen de 25 tot 50 euro per meter. Let altijd op dat de prijs inclusief materiaal, plaatsing en keuring is.

Hoeveel kost het om gas binnen te leggen?

Wat kost gasaansluiting afsluiten?

Meestal brengt de netbeheerder u daarvoor ongeveer € 600 in rekening. Een andere mogelijkheid om de aansluiting buiten werking te stellen, is afsluiten en verzegelen. Verzegelen is een stuk goedkoper dan verwijderen en kost u meestal tussen de € 0 en de € 150, afhankelijk van welke netbeheerder u heeft.

Is Fluvius een netbeheerder?

Fluvius is de Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas in alle gemeenten van het Vlaams Gewest.

Welke zijn de 8 Vlaamse distributienetbeheerders?

Lijst netbeheerders Vlaanderen

 • Gaselwest.
 • Imea.
 • Imewo.
 • Intergem.
 • Iveka.
 • Iverlek.
 • Sibelgas.
 • Infrax West.