Hoe kan ik een acceptgiro betalen via internetbankieren Rabobank?

Zo gebruik je hem:

 1. Log in in de Rabo App.
 2. Kies voor ‘Overboeking’ onder in je scherm.
 3. Kies voor ‘Omschrijving of betalingskenmerk’.
 4. Klik op de camera naast ‘Betalingskenmerk’.
 5. Scan de code op je acceptgiro.
 6. De app vult automatisch de betalingsgegevens in.

Kan je een acceptgiro betalen via internetbankieren?

De bank controleert of de begunstigde een geldig Acceptgiro-contract heeft. Veel banken bieden u de mogelijkheid om Acceptgiro’s met hun bankapp te scannen en te betalen via internetbankieren.

Hoe acceptgiro betalen via internetbankieren ING?

Dit gaat als volgt:

 1. Log in op Mijn ING Zakelijk.
 2. Klik op ‘Overschrijven’
 3. Je kunt kiezen of je de acceptgiro direct of op een later tijdstip betaalt. Je kunt bijvoorbeeld opgeven dat de acceptgiro de 15e van de maand moet worden betaald. Je geeft dit aan in het veld ‘Uitvoeren’.

Hoe moet je een acceptgiro betalen?

De ontvanger van een Acceptgiro-formulier kan hiermee betalen door:

 • het acceptgiroformulier te scannen via de mobiele app van de bank.
 • de juiste gegevens (o.a. rekeningnummer van de begunstigde, het bedrag en het betaalkenmerk) van het acceptformulier over te typen in het juiste scherm van internetbankieren.

Hoe doe ik een spoedbetaling Rabobank?

Telefonisch: bel ons en geef je spoedoverboeking door. Ga langs bij een Rabobank bij je in de buurt. Neem je bankpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee. Als je je spoedoverboeking aanlevert op werkdagen voor 16.30 uur, dan staat het bedrag binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Waar kan ik een acceptgiro betalen?

Er zijn nog steeds een hele hoop winkels waar je gewoon met Acceptgiro mag betalen. Onder hen de grootste winkels van Nederland als Bol.com, Intertoys, Alternate, Kleertjes,com en Blokker.

Hoe kan ik geld overmaken zonder internetbankieren?

Als u geld over wilt maken zonder gebruik te maken van het internet, kan dit via een overschrijvingskaart. Die kunt u, samen met een bijpassende envelop, bij de bank bestellen. Triodos heeft voor bestaande klanten nog overschrijvingskaarten beschikbaar maar geeft aan dat deze op lange termijn verdwijnen.

Hoelang duurt het storten van Rabo bank naar ING?

Stuur je een betaalopdracht op werkdagen vóór 15.00 uur: de bank van de ontvanger krijgt het bedrag dezelfde dag. Betaal je op werkdagen na 15.00 uur of in het weekend: de bank van de ontvanger krijgt het bedrag de volgende werkdag.

Hoe lang acceptgiro betalen?

Via telebankieren of giro worden deze de volgende werkdag verwerkt. De gemiddelde tijd voor het overboeken met een acceptgiro is ongeveer 5 werkdagen. Betalingen via een eigen overschrijvingsbewijs of rechtstreeks gedaan op het postkantoor kennen een gemiddelde verwerkingstijd tussen de 5 en 10 werkdagen.

Wat is een spoedbetaling?

Met een spoedoverboeking staat het geld binnen maximaal 2 uur gegarandeerd op de rekening van de ontvanger. Doe de betaling wel vóór 15:30 uur. Tip: Controleer of de ontvanger zijn rekening bij dezelfde bank heeft.

Wat is spoedbetaling?

Het geld staat binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Een spoedoverboeking is dan dus niet nodig. Bij hogere bedragen en enkele andere Nederlandse banken duurt dit langer. Check altijd even de verwerkingstijd van een gewone betaling voor je een spoedoverboeking doet.

Wat betekent acceptgiro betalen?

Acceptgiro (overschrijfkaart) is een betaalwijze in Nederland. Men betaalt ‘per acceptgiro’ of ‘met een acceptgiro(kaart)’. Een acceptgirokaart is een kaart die door de ontvanger van een betaling aan de betaler wordt gestuurd om de betaling te vereenvoudigen.

https://www.youtube.com/watch?v=7a_2pviposw