Er blottede tandhalse farligt?

Ved blottede tandhalse kan det støttende tandkød og tandens knoglestruktur blive alvorligt skadet. Dette kan i sidste ende føre til tab af tænder, hvilket i værste tilfælde kan have alvorlige konsekvenser for helbredet.

Hvad er en tandhals?

Alle tænder har en tandhals. Denne befinder sig i området mellem tandens krone og tandens rod. Tandens krone er beskyttet af emalje, og dette beskyttende lag stopper netop der, hvor tandkødet begynder. Problemet med såkaldt ‘blottede’ tandhalse opstår, hvis tandkødet omkring tænderne trækker sig tilbage.

Hvad er følsomme tandhalse?

Blottede tandhalse er det fænomen, at en del af tandroden et blevet blottet, fordi tandkødet har trukket sig tilbage. Ved en blottet tandhals er tandbenet (dentinen) blottet, fordi tandroden ikke er dækket af emalje.

Kan man få lavet sit tandkød?

Du bør ikke ignorere vigende tandkød! At det opdages og behandles tidligt, er vigtigt for at passe på helbredet, og for at bevare dine tænder. Hvis du mener, at dit tandkød er vigende, bør du straks bestille en tid hos en tandlæge certificeret i Pinhole Kirurgi Teknikken, og lade dem vurdere dit tilfælde.

Hvor lang tid tager det for tandkød at hele?

Tandkødet vil holde op med at bløde, hvis der opretholdes en god mundhygiejne – hvilket tydeligt ses 2-3 uger efter forbedringen af hygiejnen. Hvis ikke du oplever en forandring efter disse uger, bør du kontakte din tandlæge for en undersøgelse.

Hvad gør man ved betændelse i tandkødet?

Hvordan behandles tandkødsbetændelse? Hvis plak og tandsten på tænderne fjernes, og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage, og tandkødet bliver atter sundt. Man kan imidlertid ikke selv fjerne tandsten, derfor skal tænderne renses hos en tandlæge.

Hvordan får man pænt tandkød?

Hvordan opretholder du en god mundhygiejne? Du bør regelmæssigt fjerne belægningerne (plak) på dine tænder ved at børste tænder to gange dagligt med fluorholdig tandpasta. Brug mindst to minutter på din tandbørstning hver gang. Det er vigtigt, at alle tandflader rengøres uden skade på tænder og tandkød.

Hvor længe varer isninger i tænderne?

Hvis ikke problemet med smerte og isninger forsvinder igen efter en uge, bør du kontakte din tandlæge og få det kontrolleret. Bruksisme/tænderskæren – Hvis du lider af tænderskæren eller presser tænder når du sover, kan det medføre at tandens overflade slides mere. Den nedslidte emalje beskytter ikke mod kulde.

Hvad er rodbehandling af tand?

En rodbehandling foregår ved, at vi borer et hul i tanden med henblik på at få adgang til nerven i rodkanalen. Herefter fjerner vi tandnerve og bakterier fra rodkanalen med specielle rodfile. Efterfølgende fylder vi rodkanalen op med rodfyldningsmateriale for at undgå, at der på ny trænger bakterier ned i rodkanalen.

Kan paradentose smitte?

Hvordan smitter paradentose (parodontitis)? Paradentose smitter ikke.

Hvordan plejer man sit tandkød?

Grundig tandbørstning to gange dagligt – med en blød tandbørste, som vinkles 45 grader mod tandkødet er første skridt på vejen. Den bløde tandbørste masserer tandkødet, og det er godt, da det fjerner ophobede affaldsstoffer – fx ligesom når du får masseret din skulder eller nakke.

Hvordan behandler jeg tandkødsbetændelse?

Hvorfor så mange smerter i underlivet?

“Jeg har for nyligt fået at vide at jeg er i 6 uge, gravid for første gang, og nu undrer jeg mig over nogle af følgegenerne. Hvorfor så mange smerter i underlivet?” Allerede for nogle uger siden (før jeg vidste jeg var gravid) begyndte jeg at få ondt i mit underliv.

Hvordan undgår man følsomme tandhalse?

Brug eventuelt en af de nye tandpastaer med arginin og calciumkarbonat, som er specielt udviklet til følsomme tandhalse. Også her påfører man en klat tandpasta direkte på det følsomme sted og masserer det ind i tanden. Det skulle angiveligt give umiddelbar lindring og ved daglig brug have en langvarig virkning på de følsomme tandhalse.

Hvad er underlivssmerter?

Hvad er underlivssmerter? 1 Med underlivssmerter menes smerter i nedre del af maven eller kønsorganerne hos kvinder (tegning af underliv) 2 Underlivssmerter kan stamme fra kønsorganerne, men kan også komme fra urinblære, urinleder eller tarmsystemet 3 Kroniske underlivssmerter skyldes ofte muskelspændinger i underlivet, især spænding (myoser) af ileopsoasmusklen, som også kaldes for mørbraden

Har du smerter i din livmoder?

Du har tidligere lidt af kraftige smerter i forbindelse med ægløsning og menstruation og med graviditeten er der gang i en stor ny proces i din livmoder. Eftersom din læge ikke så nogen grund til at tage sig af smerterne, vil jeg ikke mene du skal være meget bekymret.