Wat na Interieurarchitectuur?

De afgestudeerde in de Interieurarchitectuur kan worden tewerkgesteld als ontwerper in de meubelnijverheid, decorateur, consulent, verkoper of vertegenwoordiger van meubelzaken en winkels van interieurinrichtingen, als decorontwerper bij theater, film en televisie, als zelfstandige, als ontwerper van …

Waarom interieurarchitectuur studeren?

In de opleiding interieurarchitectuur leer je creatief, met oog voor detail en beleving te ontwerpen en werken. Je denkt tijdens de opleiding na over nieuwe woonvormen en over het interieur van zowel woningen als winkels en kantoren. …

Hoeveel jaar moet je studeren voor interieurarchitect?

Om interieurarchitect te worden moet je een voltijdse opleiding volgen van 240 studiepunten (wat in de praktijk op vier jaar neerkomt).

Waar kan je interieurvormgeving studeren?

Instellingen die de opleiding organiseren met keuzetraject(en):

  • Thomas More – Campus Mechelen Lucas Faydherbe.
  • Hogeschool Gent – KASK-Koninklijk Conservatorium – Campus Bijloke.
  • LUCA School of Arts – Campus Sint-Lukas Brussel.
  • LUCA School of Arts – Campus Sint-Lucas Gent.

Wat na bachelor Interieurarchitectuur?

Hoe word ik een binnenhuisarchitect?

Als je binnenhuisarchitect wilt worden kun je het beste een opleiding aan de Kunstacademie volgen of een opleiding in de richting van Interior Design. Zoals eerder gezegd is goed (technisch) kunnen tekenen een vereiste als je binnenhuisarchitect wilt worden en dat leer je bij deze opleidingen.

Wat verdient een Interieurarchitect?

Wat verdient een Interieurarchitect in loondienst? Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 3.500 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 4.000 bruto per maand.

Wat is het verschil tussen interieurarchitectuur en interieurvormgeving?

Het verschil tussen binnenhuisarchitect en interieurvormgever zit in het diploma. Een “interieurvormgever” heeft een bachelor diploma en een “binnenhuisarchitect” of “interieurarchitect” heeft een masterdiploma.

Welke opleiding heb je nodig voor interieuradviseur?

Welke vooropleiding heb je nodig?

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of;
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of;
  • diploma mbo niveau 2 of niveau 3. Wij gaan altijd met je in gesprek en adviseren je of je een goede kans hebt om de opleiding succesvol af te ronden.

Wat kost een opleiding binnenhuisarchitect?

Het lesgeld van de opleiding binnenhuisarchitectuur bedraagt € 1.663,- bij betaling ineens. Dat is inclusief portfolio, beoordeling van het portfolio en een certificaat. Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.

Waar kan ik een opleiding binnenhuisarchitect volgen?

Heb je wiskunde nodig voor interieurarchitect?

Toegevoegd na 11 minuten: Je kunt ook voor de sector binnenhuisarchitect kiezen De toelatingseisen voor de opleiding MBO-Bouwkunde met binnenhuisarchitectuur zijn: Vmbo-diploma economie of gemengde of theoretische leerweg met een van de volgende vakken: wiskunde, natuurkunde of scheikunde.