Wat kost een treinkaartje van Rotterdam naar Schiphol?

De prijs van treinkaartjes van Rotterdam naar Luchthaven Schiphol begint bij € 13,40 voor een enkele reis standaard klasse als je je kaartje van tevoren boekt. Als je je kaartje dezelfde dag boekt is het meerstal duurder, kosten kunnen variëren op basis van de tijd van de dag, de route of de klasse.

Wat wordt bedoeld met Intercity direct?

Intercity direct is de treindienst Amsterdam – Breda en tussen Amsterdam en Brussel Zuid-Midi via de HSL-Zuid. De maximumsnelheid is 160 km per uur. Binnen NS is NS Reizigers verantwoordelijk voor de binnenlandse treindiensten, voor de treindienst naar Brussel-Zuid Midi is NS International verantwoordelijk.

Wat betekent toeslag in de trein?

Naast uw NS-vervoerbewijs betaalt u een Toeslag wanneer het traject Schiphol-Rotterdam of vice versa deel uitmaakt van uw reis met de Intercity direct. De Toeslag is verkrijgbaar voor een enkele en een retour treinreis, en als maand- of jaarabonnement naast uw NS-abonnement.

Waarom toeslag trein Schiphol?

Als de toeslag afgeschaft zou worden, hebben de IC Direct treinen te weinig capaciteit om de extra reizigers op te vangen. Een aantal jaar geleden is oa met dit idee voor een toen nog hogere toeslag gekozen: door de hoge toeslag zouden minder mensen van de Fyra gebruikmaken en waren er dus minder treinen nodig.

Hoeveel kost intercity direct?

Reis je af en toe met de Intercity direct? Dan kun je een Intercity direct Toeslag kopen voor een enkele reis of retour. De Intercity direct Toeslag voor een enkele reis kost € 2,60. Als je deze aanschaft bij de Toeslagzuil krijg je tijdens daluren 40% korting en kost de Toeslag € 1,56.

Wat is een Toeslagzuil?

Eenmalige Intercity direct Toeslag Dan kun je een Intercity direct Toeslag kopen voor een enkele reis of retour. De Intercity direct Toeslag voor een enkele reis kost € 2,60. Als je deze aanschaft bij de Toeslagzuil krijg je tijdens daluren 40% korting en kost de Toeslag € 1,56.

Wat zijn de voordeeluren van NS?

Heb je al een Voordeelurenabonnement, dan reis je met 40% korting: Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 6.30 uur. In het weekend en op bepaalde feestdagen de hele dag.

Hoe moet je toeslag betalen NS?

Je koopt de Intercity direct Toeslag bij de Toeslagzuil op het vertrekperron, online als e-ticket, bij de NS-kaartautomaat of bij de servicebalie op het station. Hoe werkt de Toeslagzuil? Houd op het vertrekperron je OV-chipkaart of NS-Business Card voor de lezer van de Toeslagzuil.

Waarom toeslag trein?

In een reactie laat de NS weten dat de kosten van de hogesnelheidslijn en het investeren in nieuwe treinstellen is doorberekend in de prijs. Bovendien zou het zonder toeslag te druk worden in de Intercity Direct, in het pre-corona-tijdperk de snelst groeiende lijn.

Waarom intercity direct toeslag?

Hoe werkt reizen met toeslag?

Hoe werkt de Toeslagzuil? Houd op het vertrekperron je OV-chipkaart of NS-Business Card voor de lezer van de Toeslagzuil. Je hebt nu Intercity direct Toeslag voor een enkele reis gekocht. De Toeslagzuil verrekent automatisch de korting tijdens daluren.

https://www.youtube.com/watch?v=KId4XugogPE