Hoe lang duurt het voordat dille groeit?

Oogsten. Oogst dille en koriander ongeveer 6-8 weken na het zaaien: de groeiduur varieert behoorlijk, afhankelijk van het seizoen. Snijd de hele plant af met een mes, ongeveer vijf centimeter boven de grond. De dilleblaadjes kun je vers gebruiken, maar je kunt ze ook drogen voor later gebruik.

Waar moet dille staan?

Dille houdt van een zonnig plekje, maar mijn ervaring is dat ze het in de halfschaduw ook nog prima doet. Dille is in onze tuin zeker geen makkelijk kruid; ze houdt van een voedzame maar losse grond die goed vochtig moet zijn maar zeker niet kletsnat mag blijven.

Waar groeit dille?

Dille groeit op betrekkelijk arme gronden. Ook is het niet erg als de grond zo nu en dan eens uitdroogt. Een makkelijk kruid dus om zelf te kweken. Maar pas op dat hij niet te hoog groeit en verplant dille niet te vaak.

Is dille eenjarig?

Dille is een éénjarige plant die 60 cm tot 1.5 m hoog wordt.

Kan je Dille stekken?

Je kunt zelf stekjes maken van kruidenplantjes, knip hiervoor de bovenste 2 cm van het verse plantje af en haal alle blaadjes (op de bovenste twee na) eraf. Zet het uiteinde van dit stekje onder water en wacht tot het ontspruit.

Hoe snoei je Dille?

Snoeien en oogsten Als je dille in bakken of potten kweekt, zal uitdunnen overbodig zijn. Hoe moet je dille oogsten? Na 6 tot 8 weken begint het oogsten en knip je de kruiden met schoon- en scherp snoeigereedschap tot maximaal 5 cm van de bodem.

Kan je dille stekken?

Hoe ziet verse dille eruit?

Dille is eenjarig, heeft blauwgroen, draadvormig blad. In de zomer vormt de plant (gele) bloemschermen. De bloempjes worden uiteindelijk hoofdjes met ovale zaden. Anethum sowa heet ook wel Indiase of Japanse dille.

Waar groeit venkel?

Venkel is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en het Middellandse Zeegebied en werd via middeleeuwse handelsroutes naar de rest van Europa vervoerd. Vooral in Zuid-Europa wordt knolvenkel veel verbouwd en is de knol een belangrijk ingrediënt van onder meer salades.

Hoe bloeit dille?

Dille kan wel een meter hoog worden. De bloei, met gele bloemschermen, is vanaf begin juli, het zaad is rijp in september.

Welke grond voor Dille?

Dille stelt zeer weinig eisen aan de bodem en groeit op vrijwel iedere grond, zolang deze maar goed waterdoorlatend is. Het kruid geeft zelfs een voorkeur voor wat armere gronden.

Kun je Dille stekken?

Wat is de voorkeur van Dille?

Dille stelt zeer weinig eisen aan de bodem en groeit op vrijwel iedere grond, zolang deze maar goed waterdoorlatend is. Het kruid geeft zelfs een voorkeur voor wat armere gronden. Verzorging dille. Naast het wieden van onkruid rondom de planten vraagt dille niet om veel verzorging. Wel houdt de kruidenplant van een vochtige grond.

Wat is het zaaien op regels?

Bij het zaaien op regels worden zaden direct in de volle grond gezaaid. Hiervoor worden zogenaamde regels (geultjes) gemaakt. Deze geulen worden in losgemaakte aarde gemaakt. Om dit proces te vergemakkelijken wordt gebruik gemaakt van een cultivator of een simpele bezemstok die een aantal centimeter in de aarde geduwd wordt (horizontaal).

Wanneer kun je lavendel zaaien?

Lavendel zaaien. Lavendel kan je het beste zaaien in een potje in huis. Zo heb je de meeste controle over het kiemproces. Zaaien in de volle grond van de tuin kan ook. Zaai lavendel in april tot juni. Zaai de zaden in een potje met potgrond. Plaats het op een lichte plek op kamertemperatuur en zorg dat de grond vochtig blijft.