Hoe steriliseren in microgolf Avent?

Je hoeft de sterilisator alleen maar met water te vullen, de flessen erin te plaatsen en het geheel 2 minuten in de magnetron te zetten. De exacte duur van de cyclus is afhankelijk van het vermogen van je magnetron: 2 min. op 1100-1850 watt, 4 min. op 850-1000 watt en 6 min.

Hoe Avent sterilisator ontkalken?

Je baby fles sterilisator ontkalken doe je zo!

  1. Zorg dat de stekker uit het contact is.
  2. Wacht tot de sterilisator volledig is afgekoeld.
  3. Giet 25 ml water en 100 ml azijn in het waterreservoir op de verwarmingsplaat.
  4. Laat de azijn mix in het waterreservoir zitten totdat de kalk is losgekomen en verdwenen is.

Hoe werkt een Avent sterilisator?

De sterilisator gebruikt de energie van uw magnetron om 200 ml water te laten stomen en flessen te steriliseren in minder dan 7 minuten. Sterilisatietijden: 2 min. op 1100-1850 watt 4 min. op 500-850 watt.

Hoe steriliseren in microgolf?

Plaats de pot in de magnetron en zet deze op de hoogste setting (meestal 1000 watt) gedurende 30-54 secondes aan. Plaats de pot ondersteboven op een stuk absorberend keukenpapier (van bijvoorbeeld Plenty) om deze te laten drogen.

Welke flessen passen in Avent sterilisator?

Super fijne sterilisator Er passen vier flessen in (zowel Avent als Difrax) en dan is er eventueel nog ruimte over voor fopspeentjes.

Hoe ontkalk je een flessenwarmer?

Je kan 60 ml witte azijn met 120 ml koud water mengen om je flessenwarmer te ontkalken. Giet de oplossing in de flessenwarmer. Schakel de flessenwarmer in en kies de melkopwarmstand voor een inhoud van minder dan 180 ml en laat het apparaat 10 minuten werken.

Hoe werkt sterilisator tommee tippee?

De microgolfstoomsterilisator heeft een diameter van 27,5 cm en is 15 cm hoog. Stop er maximaal 4 flesjes van 330 ml in en plaats de sterilisator in je microgolf. Na 4 tot 8 minuten zijn de flesjes al gesteriliseerd. Als de sterilisator gesloten blijft, blijven de zuigflessen en spenen tot 24 uur steriel.

Hoe werkt een flessen sterilisator?

De sterilisator vul je met een laagje water waarna je flesjes en eventuele andere onderdelen erin plaatst. De sterilisator zet je met gesloten deksel in de magnetron. Afhankelijk van de het gekozen vermogen van de magnetron duurt het steriliseren minimaal 2 minuten en maximaal 6 minuten.

Hoe gebruik je een magnetron sterilisator?

Je hoeft de sterilisator alleen maar te vullen met water, de flessen/onderdelen erin te plaatsen en het geheel 7 minuten in de magnetron te plaatsen. Laat het vervolgens nog twee minuten staan met de deksel erop en je voorwerpen zijn weer steriel voor gebruik!

Hoe steriliseren in magnetron?

Je kunt op twee manieren de flesje steriliseren met behulp van de magnetron. De eerste is dat je de flesjes voor de helft vult met water. De flesjes zet je dan in de magnetron en deze zet je dan een minuutje aan.

Hoe bibs speen steriliseren?

Vooraleer je een BIBS fopspeen gebruikt, moet die gesteriliseerd worden. Dit doe je door de speentjes in gekookt water te leggen. Na maximum 5 minuten haal je ze eruit en je zal zien dat wat water binnendrong in het speentje.