Hoe lang duurt een kern Veilig leren lezen?

Veilig leren lezen werkt met kernen waarin steeds een ander thema centraal staat. Elke kern begint met een ankerverhaal waarmee je het thema introduceert. Iedere kern duurt 3 weken. Kern Start: de letters: i – k – m – s in de eerste 3 schoolweken.

Hoeveel kernen heeft Veilig leren lezen?

Veilig Leren Lezen Deze methode bestaat uit 12 kernen en elke kern heeft zijn eigen thema. In elke kern worden een aantal letters en/of taalmoeilijkheden aangeboden.

Waarom Veilig leren lezen?

Veilig leren lezen is al generaties lang de meest gebruikte en meest succesvolle methode voor aanvankelijk lezen en taal in groep 3. Dankzij de automatiseerlijn gaan leerlingen vlotter lezen en maken ze sneller de stap naar het lezen van zinnen en teksten; Geïntegreerde leerlijn voor spelling en woordenschat.

Wat is de Kim versie van Veilig leren lezen?

In Veilig leren lezen kim-versie vormen de klank en letter het uitgangspunt. Leerlingen leren steeds één nieuwe letter in combinatie met eerder geleerde letters. Door deze aanpak komen ze sneller tot het vlot lezen van woorden, zinnetjes en korte teksten.

Hoe lang duurt kern start?

Opbouw van Veilig leren lezen kim-versie

Kern Start 2 weken
Kern 1-6 2 weken per kern
Kern 7-11 3 weken per kern
Kern Afsluiting Flexibel programma

Welke kernen in groep 3?

Kern 3, kim-versie: letters d, oe, z, ij en h

  • eenlettergrepige woorden die beginnen met ‘sch’, zoals: schoen, schuilt;
  • eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘ng’: ring, slang;
  • eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘nk’: bank, klank; eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘d’: koud, hard;

Hoeveel weken per kern?

Hoe te leren lezen?

Om te leren lezen moeten kinderen eerst leren welke klanken bij de letters horen. Het is belangrijk dat de letters geautomatiseerd zijn. Dat betekent dat een kind niet lang hoeft na te denken hoe een letter wordt uitgesproken. Daarna leren kinderen een paar letters aan elkaar te verbinden tot een woord.

Wat betekent Kim-versie?

De woordenschattoetsen worden individueel en zelfstandig door de leerlingen op de computer gemaakt. De manier van toetsen in de kim-versie is dus vergelijkbaar met de 2e maanversie, alleen zijn er nu ook nog woordenschattoetsen op de computer beschikbaar.

Wat is de Kim-versie?

Recente wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen hebben geleid tot de kim-versie. Hierin zijn de leerlijnen technisch lezen, spelling, begrijpend lezen, spreken en luisteren, woordenschat en leesbevordering stevig verankerd. Zo geef je jonge lezers de beste basis voor hun verdere lees- en taalontwikkeling.

Wat leren we in kern 9?

In kern 9 maakt je kind kennis met steeds meer nieuwe lettercombinaties. Aai, ooi, oei komen voor in eenvoudige woorden als ‘kraai’, ‘kooi’, ‘groei’. Het thema van deze kern is: ‘Hé, hoe kan dat? ‘ Kinderen gaan aan de slag met allerlei onderzoekjes en proefjes.

Welke letters leer je in groep 3?

Eind groep 3 zitten de meeste kinderen op niveau AVI-E3.

  • Tot de kerstvakantie: alfabet leren, verschil tussen klinkers, medeklinkers en tweetekenklanken (bijvoorbeeld ‘au’ en ‘ei’).
  • Na de kerstvakantie: nadruk op lezen, aan het eind van schooljaar zitten de meeste kinderen op AVI-E3 (Eind groep 3).