Welke Nederlanders wonnen op de Alpe d Huez?

Nederlandse wielrenners waren in het verleden zeer succesvol op Alpe d’Huez. Van de 27 aankomsten was achtmaal een Nederlander de winnaar. Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk en Peter Winnen wonnen zelfs tweemaal.

Hoeveel bochten heeft de Alpe d Huez?

De Alpe d’Huez rit met zijn 21 bochten speelt een belangrijke rol tijdens de Tour de France en is een onvermijdelijke etappe tijdens de ronde van Frankrijk.

Hoe stijl is de Alpe d Huez?

De top van de Alpe d’Huez heeft een hoogte van 1860 meter. Vanaf het dorpje Bourg d’Oisans leg je 1061 hoogtemeters af. Het gemiddelde stijgingspercentage is 7,9% met in het begin het steilste stuk van 11%. De klim bestaat uit 21 haarspeldbochten.

Waar is de finish van de Alpe d Huez?

Deelnemers aan de Marmotte en Alpe d’Huzes weten dat je er bij de fontein nog niet helemaal bent. Je moet nog onder het tunneltje door, dient bocht 0 nog te passeren en zigzagt dan richting het Palais des sport, waar de finish is. Deze laatste kilometer is niet zo lastig meer, maar je gaat wel degelijk nog bergop.

Hoeveel watt fietsen Alpe d Huez?

Re: Alpe d’huez 1 uur (17 jaar) Om 13 km te fietsen bij 8% moet je 251 W kunnen/gaan leveren. Als je op het vlakke hetzelfe wattage hebt geleverd zou je zo’n 36/37 km hebben afgelegd. De vorige keer was je tijd 1,15 uur over 13 km.

Hoe lang doe je over de Alpe d Huez?

Ongetrainde vrouwen met een ADV van 2 Watt/kg doen 114 minuten over de klim. Bij het lopen doet snelle Eddy met een VO2 max van 55,5 ml/kg/min 102 minuten over de klim. Wereldtoppers met een VO2 max van 88 doen de klim in 64 minuten. Ongetrainde vrouwen met een VO2 max van 27,2 doen 204 minuten over de klim.

Hoe lang duurt de klim naar Alpe d Huez?

Hoe snel kan ik Alpe d Huez op?

Met dit vermogen moet Froome is staat zijn om de Alpe d’Huez op te fietsen met een gemiddeld snelheid van 21,99 km/h. We voorspellen dus een klimtijd over de 14,45 km van 39 minuten en 26 seconden, zie de tabel.

Hoe snel fiets je de Alpe d Huez?

Hoeveel watt fietst een prof?

Professionele wielrenners zijn in staat om een duurvermogen te leveren van zo’n 425 watt. Het duurvermogen van een prestatieve fietser is zelden hoger dan 225 watt.

Wat te doen in Alpe d Huez zomer?

  • Alpe d’Huez. 1.157.
  • Grotte De Glace. Kunstgalerieën.
  • Eglise Notre-Dame-des-Neiges. 131.
  • Musee d’Huez et de l’Oisans. Specialiteitenmusea.
  • Luge 4 Saisons sur Rail. Speeltuinen • Ski- & snowboardgebieden.
  • Palais des Sports. Sportcomplexen.
  • Site archeologique de Brandes. Historische musea.
  • Piscine couverte à l’Alpe d’Huez.

Hoe zwaar is de Alpe d Huez?

De klim is zwaar, met meer dan tien kilometer stevig klimmen. Maar zoals zo vaak met beruchte klimmen is het ook weer niet ‘zo erg’ als veel wielrenners wielen doen (laten) geloven. Op de Alpe d’Huez is het goed mogelijk om een lekker ritme te vinden.