Wat als je de naam niet weet?

Als je de naam van de geadresseerde niet weet, maar je weet wel of het gaat om een man of een vrouw, dan kies je als aanhef Geachte heer, of Geachte mevrouw, Ook niet doen: Mijne heren, of (Mijne) Dames en Heren, Dat is een aanhef die je gebruikt als je mensen toespreekt. In een brief is hij niet op zijn plaats.

Hoe schrijf je Geachte heer van?

Waar moeten de hoofdletters in de aanhef van een brief of e-mail, zoals in geachte heer van der knaap? Juist is: Geachte heer Van der Knaap, in dit geval met drie hoofdletters. Geachte krijgt een hoofdletter omdat de aanhef (een soort zin) hier begint.

Wat als je tav niet weet?

Reacties. Je kunt altijd beginnen met: “Geachte mevrouw/meneer”. Het klinkt zakelijk, maar met een motivatiebrief moet het ook zakelijk zijn.

Wat als je niet weet naar wie je mailt?

Bijvoorbeeld als je bij een groot bedrijf werkt, en een collega mailt die je (nog) niet persoonlijk hebt ontmoet….Ken je de naam van de ontvanger niet, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Geachte heer/mevrouw,
  • Geachte heer of mevrouw,
  • Geachte heer, mevrouw,

Hoe begin je een sollicitatiebrief als je de naam niet weet?

Het kan gebeuren dat je de naam online niet kan vinden en dat zelfs na een belletje het niet duidelijk is voor wie de sollicitatiebrief is. Houd het dan simpelweg bij de volgende varianten: Geachte heer, geachte mevrouw. Geachte heer, mevrouw.

Hoe gebruik je geachte?

Bij geachte past de achternaam het best: Geachte heer Winkel, Geachte mevrouw Amrani. Bij een informele aanhef past een voornaam beter: Beste Tim, Dag Soumaya….Ken je de naam van de ontvanger niet, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Geachte heer/mevrouw,
  2. Geachte heer of mevrouw,
  3. Geachte heer, mevrouw,

Hoe schrijf je een achternaam in een brief?

Vermeld daarop dus wel de geboortenaam, naam van de partner, voorletters en eventuele titels en predicaten: drs. A.J. Jansen-de Jong of mevrouw drs. A.J. Jansen-de Jong.